Укрпошта загалом отримала близько 6 тисяч повісток для військовозобов’язаних

Вперше в Україні повістки до військкоматів почали надходити військовозобов’язаним через Укрпошту. У вівторок, 17 вересня, було надіслано близько 6000 повісток в електронному вигляді, які автоматично надійшли на сервери поштового оператора. Це новий крок у централізованому обміні інформацією між територіальними центрами комплектування (ТЦК) та Укрпоштою.

Розсилка повісток через Укрпошту

Повістки, згенеровані з Реєстру військовозобов’язаних і підписані електронними підписами начальників ТЦК, були передані Укрпошті для друку та подальшого доставлення. Відтепер вони надсилаються за домашніми адресами військовозобов’язаних як рекомендовані листи. Особливістю нової системи є автоматизований вибір адресатів, який здійснювався без участі місцевих ТЦК.

Раніше: В Україні автоматизують процес вручення повісток

Отримувачі повісток мають з’явитися до територіальних центрів комплектування протягом 14 днів з моменту отримання повідомлення. У разі неявки передбачена адміністративна відповідальність, а поліція може примусово доставити порушників до ТЦК. Також можливе позбавлення права керування транспортними засобами для тих, хто ухиляється від виконання вимог військкомату.

Така повістка вважається врученою в кількох випадках: якщо вона отримана адресатом, якщо людина відмовилась її прийняти, або якщо вона не перебуває за місцем проживання, яке сама вказала. У разі надання невірної адреси відповідальність також лягає на військовозобов’язаного.

Новий підхід до розсилки повісток дозволяє покращити контроль за явкою до ТЦК та пришвидшити процес мобілізації, водночас забезпечуючи захист інформації про військовозобов’язаних.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦