Офіційно Андрій Одарченко український кордон не перетинав

Народного депутата від “Слуги народу” Андрія Одарченка, якого підозрюють у корупційних діях, оголосили у міжнародний розшук. Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд (ВАКС) через відсутність депутата на зв’язок та його ймовірне зникнення. Про це повідомив Центр протидії корупції.

Справа слуги Одарченка

За інформацією Національного антикорупційного бюро (НАБУ), автомобіль депутата залишається на місці, а в його квартирі мешкає водій, який повідомив, що з вівторка Одарченка вдома не було, і де він перебуває, йому невідомо. Водночас за даними прикордонної служби, народний обранець офіційно не перетинав державний кордон України.

Раніше: Підозрюваний у замаху на Трампа деякий час жив у Києві

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) зазначила, що на записах НАБУ Одарченко хизувався своїми зв’язками на митниці та можливістю “розв’язувати питання на всіх рівнях”. На думку прокурора, це може свідчити про те, що депутат міг скористатися цими зв’язками, щоб нелегально залишити країну.

Захист Одарченка вважає, що оголошення у міжнародний розшук було передчасним, оскільки прокурор не надала достатніх доказів того, що депутат дійсно перебуває за кордоном. Адвокати нагадують, що родина Одарченка проживає на Закарпатті, і закликають детективів перевірити, чи не перебуває він у цьому регіоні. Тим часом у Центрі протидії корупції додали, що останній раз депутат залишив свої мобільні телефони у машині та сказав водієві, що повернеться після засідання парламенту, але відтоді на зв’язок не виходив.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦