Атака на країни Балтії можлива через співпрацю РФ з Китаєм, Іраном та КНДР

За даними Центру протидії дезінформації, Росія продовжує нарощувати свій військовий потенціал та перебудовувати економіку під потреби ведення тривалих воєн. Експерти попереджають про можливість нових агресивних дій з боку РФ, зокрема, проти країн Балтії.

Росія готується до нових агресивних дій

Керівник Центру Андрій Коваленко зазначає, що Москва може бути готовою до масштабних військових операцій вже до 2030 року. Така оцінка ґрунтується на аналізі поточної ситуації, зокрема, посиленні співпраці Росії з авторитарними режимами, такими як Китай, Іран та Північна Корея.

“Санкції та великі втрати внаслідок повномасштабного вторгнення в Україну сповільнили російські плани, проте не зупинили їх повністю”, – зазначає Коваленко. Експерт також попереджає про можливість проведення Росією гібридних воєн, зокрема, з використанням найманців, диверсійних груп та безпілотних літальних апаратів.

Раніше: У Держдепі США назвали, яка зброя може допомогти Україні виграти війну

Попри значну міжнародну підтримку України, експерти наголошують на необхідності постійного моніторингу ситуації та посилення заходів безпеки на східних кордонах НАТО.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦