Перенаправлення боєприпасів дозволяє Індії показати Заходу, що вона не «на боці РФ»

Індія, яка є традиційним союзником Росії, виявилася джерелом артилерійських снарядів для України, які постачаються через європейські країни.

Індія встромила ніж у спину Путіна

Згідно з даними агентства Reuters, індійські виробники зброї продають боєприпаси Італії та Чехії, а ті, своєю чергою, передають їх Україні, підтримуючи її обороноздатність у війні проти Росії.

Ця схема діє вже понад рік, попри неодноразові протести з боку Москви. За інформацією трьох індійських посадовців, питання постачання зброї до України підіймалося щонайменше двічі, в тому числі на липневій зустрічі між міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим та його індійським колегою. Однак, Індія не вживає заходів для припинення цих постачань.

Читайте також: Кремль регулярно звинувачує Захід в ескалації: в ISW назвали мету

Індійські офіційні особи та представники оборонної промисловості зазначають, що частка індійських боєприпасів у загальному обсязі імпортованої Україною зброї є незначною і складає менш як 1%. Водночас серед європейських країн, які активно залучені до постачання артилерійських снарядів через Індію, особливо виділяються Італія та Чехія.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦