Сталося непорозуміння, яке швидко вирішилося

17 вересня український боксер Олександр Усик натрапив на труднощі під час подорожі до Польщі. Як повідомив народний депутат Жан Беленюк, чемпіон світу був затриманий у міжнародному аеропорту Кракова. Причини цього інциденту на той момент залишалися невідомими.

Дружина боксера Катерина Усик спростувала чутки про серйозні проблеми, запевнивши, що з її чоловіком усе гаразд. Вона зазначила, що всі деталі інциденту будуть роз’яснені пізніше, але запевнила, що нічого кримінального не сталося.

Чому у Польщі затримали Усика

Згодом Жан Беленюк повідомив про позитивні зрушення в ситуації. За його словами, українські дипломати активно працювали над розв’язанням проблеми, і незабаром Усика мали відпустити.

В українському МЗС заявили, що надішлють ноту польській стороні. Очільник Міністерства закордонних справ України Андрій Сибіга сказав: “Ми вважаємо ці дії непропорційними та недопустимими стосовно нашого чемпіона”.

Президент України Володимир Зеленський у ніч на 18 серпня написав у соцмережах, що доручив очільникам МЗС та МВС розібратися у ситуації. “Я був обурений таким ставленням до нашого громадянина й чемпіона”, – сказав він.

Читайте також: Ястремська перемогла росіянку на Wimbledon (відео)

Сам боксер також прокоментував ситуацію у своїх соціальних мережах. Усик зазначив, що інцидент був викликаний непорозумінням, яке швидко вдалося вирішити. 

Спортсмен подякував усім, хто переживав за нього, а також висловив подяку українським дипломатам за підтримку та польським правоохоронцям за професійне виконання своїх обов’язків.

Польське ЗМІ Przeglad Sportowy з посиланням на промоутерів Олександра Красюка та Анджея Василевського повідомило, що в аеропорту сталося непорозуміння. А саме — служба аеропорту відмовляла одному з членів команди Усика у проході на літак. Коли Усик заявив, що не полетить без свого товариша, їх обох затримали.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦