“Зухвалу” операцію Сил оборони поки рано називати успішною

Операція Збройних сил України на території Курської області Росії мала важливе значення для розвитку війни, вважають військові експерти.

Цей наступ вплинув на декілька важливих аспектів: військовий, політичний та інформаційний. Дії українських військових змусили командування російської армії реагувати, що відобразилось на їх стратегії.

Операція ЗСУ на Курщині

Військовий аналітик Агіль Рустамзаде вважає цю операцію сміливим кроком з боку ЗСУ. Втім, на його думку, повного успіху не вдалося досягти через те, що Росія не перекинула значну частину своїх військ з важливих напрямків, зокрема з Покровського, на захист Курської області.

Раніше: На Заході підрахували, скільки людей загинуло з обох сторін за період війни

Попри це, операція все ж мала суттєвий вплив на різних рівнях. Вона не тільки викликала військову реакцію, а й мала політичне та психологічне значення. Російське командування і населення зіткнулися з новим викликом, що вплинуло на їхнє сприйняття війни.

Загалом, такі дії українських військ демонструють готовність ЗСУ діяти не лише на території України, але й проводити операції, що мають ширший стратегічний вплив.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦