Бойовою частиною з них оснащують FPV-дрони

У ході активних бойових дій українські військові продемонстрували високий ступінь інноваційності, знаходячи нестандартні рішення для вирішення складних завдань. Одним із таких рішень стало використання компонентів протитанкового ракетного комплексу Javelin для оснащення безпілотних літальних апаратів (БПЛА).

Як повідомляє видання Defense Express, військові з підрозділу Fatum протитанкового батальйону 3-ї штурмової бригади провели успішну операцію з вилучення бойової частини з пошкодженої ракети Javelin для подальшого використання на БПЛА. Така необхідність виникла через те, що ракета отримала пошкодження, які робили її непридатною для використання за призначенням.

Українські військові адаптують Javelin

“Витягування бойової частини з ракети Javelin – це досить складний процес, який вимагає високої кваліфікації та обережності. Однак, у такому випадку це рішення було єдино правильним, оскільки дозволило утилізувати пошкоджену ракету та одночасно отримати цінний боєприпас для БПЛА”, – зазначають аналітики.

Раніше: На Заході підрахували, скільки людей загинуло з обох сторін за період війни

Варто зазначити, що бойова частина ракети Javelin є потужним інструментом для знищення броньованої техніки противника. Її використання на БПЛА значно розширює тактичні можливості українських сил і дозволяє ефективно боротися з різноманітними цілями на полі бою.

Однак, експерти наголошують, що необхідність розбирати пошкоджені ракети Javelin для отримання бойових частин свідчить про певні проблеми з забезпеченням БПЛА боєприпасами.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦