Перекидати підкріплення ворогу не вдасться

Українські захисники знову продемонстрували свою високу військову майстерність, здійснивши новий прорив у напрямку населеного пункту Веселе в Курській області. За словами експертів, цей успіх є результатом комплексу чітко скоординованих дій українських сил.

Успіхи ЗСУ на Курському напрямку

Як зазначив керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко, ключову роль у досягненні таких результатів відіграла ефективна вогнева підтримка української артилерії. Систематичні та точні удари по позиціях противника значно послабили його оборону. Крім того, успішно проведена операція з умовної блокади російських угруповань на ділянці від Тьоткіно до Кореневого створила додаткові передумови для подальшого просування наших військ.

Раніше: На Заході підрахували, скільки людей загинуло з обох сторін за період війни

“Російське командування, розуміючи критичність ситуації, намагалося перекинути резерви та зміцнити свої позиції. Однак, завдяки вмілим діям наших захисників, всі ці спроби були безрезультатними. ЗСУ, відійшовши з деяких ділянок фронту, здійснили потужні контратаки в найнесподіваніших для ворога місцях, завдавши йому значних втрат”, – підкреслив експерт.

За словами Мусієнка, прорив у районі Веселого став можливим завдяки поєднанню декількох факторів: тривалому вогневому впливу на російські позиції, успішному проведенню маневрів та вмілій взаємодії різних родів військ. Цей успіх ще раз довів високий професіоналізм українських військових та їхню здатність до ефективних дій в умовах сучасного бою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦