Під час візиту до Монголії очільник Кремля шукав відповідей у вищих сил

Західні медіа повідомляють про ймовірну зустріч російського президента Володимира Путіна з шаманами під час його візиту до Монголії. За інформацією німецького видання Spiegel, у Москві ширяться чутки, що Путін міг звернутися до шаманів за порадою щодо використання ядерної зброї у війні проти України. Проте достовірних підтверджень цьому немає.

Путін і шамани

За даними джерел, існують припущення, що шамани могли дати благословення Путіну на такі дії, і він повернувся з Монголії задоволеним. Однак експерти, включаючи українського релігієзнавця Олександра Сагана, вважають цю версію малоймовірною і фантастичною, хоча можливість такої зустрічі не виключають.

Саган підкреслив, що подібні ритуали з шаманами вже відбувалися раніше, наприклад, під час візитів Путіна на Алтай, і подібні дії спостерігалися в резиденції колишнього президента України Віктора Януковича. Проте він зазначив, що радитися з шаманами щодо ядерної зброї виглядає нелогічно.

Раніше: Путін їздить до шаманів радитися про війну в Україні

Науковець також припустив, що чутки про таку зустріч можуть бути навмисним психологічним кроком Путіна, спрямованим на тиск на західну громадськість. Це може бути спробою залякати європейських виборців, створюючи образ, що російський лідер допускає надприродні рішення у своїй політиці.

Таким чином, інформація про консультації Путіна з шаманами залишається непідтвердженою, але вона може бути частиною інформаційної кампанії з метою психологічного впливу на Захід.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦