Сейсмолог попередив українців про небезпечні регіони  

Землетрус, який стався у Румунії в зоні Вранча, відчули мешканці південно-західних регіонів України, зокрема Одеської області. За словами сейсмолога Олександра Кендзери, підземні поштовхи досягли інтенсивності 2-3 бали, що не спричинило руйнувань, але налякало людей. Попри це, фахівці попереджають про можливість повторення потужніших землетрусів.

Загроза від землетрусів

Кендзера зазначив, що цей землетрус не становив серйозної загрози для України, оскільки його епіцентр був на великій глибині, а сила поштовхів на території нашої країни була незначною. Проте сусідство із зоною Вранча несе постійну небезпеку, і необхідно бути готовими до сильніших землетрусів у майбутньому.

Раніше: Сильна лісова пожежа накрила Полтавщину: людей евакуювали з електрички (фото)

Найбільший ризик підземних поштовхів у зоні Вранча припадає на південні області України. За словами експерта, максимальна сила землетрусу на цих територіях може досягати 7 балів. Це підкреслює важливість дотримання будівельних норм для сейсмічно активних регіонів.

Сейсмолог також звертає увагу на те, що передбачити час та потужність землетрусу неможливо. Однак для мінімізації ризиків варто будувати сейсмостійкі будівлі, особливо в тих регіонах, де потенційно можливі потужні землетруси.

Якщо міська влада буде контролювати дотримання норм під час будівництва, то навіть потужний землетрус не спричинить значних руйнувань. Важливо завчасно орієнтуватися на заходи безпеки, а не покладатися на прогнози, які поки що неможливо точно визначити.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦