Аналітики Інституту війни повідомили про ситуацію на фронті 

На фронті тривають активні бойові дії, під час яких російські війська продовжують наступальні операції, зокрема біля Кремінної, Часового Яру та Покровська. Водночас українські сили досягли успіху на північний схід від Харкова та південний схід від Покровська, відновивши втрачені позиції. Про це йдеться у свіжому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Українські сили оборони зуміли просунутися на північний схід від Харкова, відновивши контроль над Вовчанським агрегатним заводом. Це підтверджують геолокаційні кадри за 16 вересня, на яких видно, як російські війська завдають ударів по відновлених позиціях ЗСУ. Крім того, українські війська відновили позиції на заході Михайлівки, південніше Покровська.

Раніше: На Заході підрахували, скільки людей загинуло з обох сторін за період війни

Яка ситуація на фронті

З іншого боку, російська армія продовжує зусилля щодо оточення Українська, що на південний схід від Селидового. Окупанти також нещодавно просунулися на північний захід від Кремінної, зокрема в напрямку Макіївки. Геолокаційні кадри свідчать, що росіяни змогли трохи просунутися в цьому районі під час наступальних дій 15-16 вересня.

Крім того, російські сили активізували наступ на північний схід від Куп’янська, а також на південь від Часового Яру. Ворог просунувся через Сіверсько-Донецький канал і наблизився до населеного пункту Андріївка. Продовжується також наступальна операція на південний схід від Покровська, де окупанти просунулися до околиць Желанного Першого.

Тож, попри локальні успіхи російських військ на кількох напрямках, українська армія не лише утримує оборону, а й відновлює позиції в ключових районах фронту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦