Зеленський звернувся до США та Британії із закликом подолати страх та проявити рішучість 

Велика Британія не надасть Україні дозволу на здійснення ударів по території Росії за допомогою далекобійної зброї. Про це повідомляє видання The Times.

Лондон пов’язує своє рішення з необхідністю отримання згоди Сполучених Штатів Америки, оскільки американські системи наведення є ключовими для ефективності таких ракет, як Storm Shadow. 

Заборона ударів по РФ

Попри заклики українського президента Володимира Зеленського та деяких британських політиків, британський уряд вважає, що самостійне рішення може призвести до небажаних наслідків.

Раніше: Прем’єр Британії відповів на нові погрози Путіна

Варто зазначити, що позиція США щодо цього питання залишається неоднозначною. Хоча існують очікування, що Вашингтон може дати “зелене світло” на Генеральній асамблеї ООН, всередині адміністрації президента Джо Байдена досі тривають дискусії.

Таким чином, подальші рішення щодо постачання Україні далекобійної зброї та дозволу на її використання проти цілей на території Росії залежатимуть від результатів переговорів між США і Великобританією, а також від загальної ситуації на полі бою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦