Американський офіцер вважає, що Путін не наважиться на нову хвилю мобілізації 

Російський диктатор Володимир Путін навряд чи піде на нову хвилю загальної мобілізації. Таку думку висловив ТСН.ua доктор Ліам Коллінз, старший науковий співробітник New America та ветеран американської армії.

За словами Коллінза, Путін розуміє, що не має достатньої підтримки серед політичної еліти та населення Росії для проведення нової хвилі мобілізації. Крім того, російська армія стикається з серйозними проблемами з постачанням озброєння та екіпіровки, що ускладнює мобілізацію нових сил.

Мобілізація на росії

“Якби Путін вважав, що може мобілізувати більше військ і це допоможе йому досягти його цілей в Україні, він би це зробив. Але він, очевидно, не вірить, що має достатню підтримку для такого кроку”, – зазначив експерт.

Раніше: На Заході підрахували, скільки людей загинуло з обох сторін за період війни

Коллінз додав, що хоча Путін і продовжує загрожувати Україні та Заходу, він розуміє ризики, пов’язані з новою хвилею мобілізації. Це може призвести до зростання соціальної напруги в Росії та дестабілізації режиму.

Додамо, 16 вересня 2024 року Володимир Путін своїм указом збільшив штатну чисельність Збройних сил РФ на 180 тисяч осіб – до 2 млн 389 тисяч 130 осіб. Серед них 1,5 млн — військовослужбовці. Указ набирає чинності з 1 грудня 2024 року.

З початку війни Росії проти України Путін збільшував штатну чисельність збройних сил у серпні 2022 та у грудні 2023 року. Вперше число військовослужбовців було піднято на 137 000 осіб, а вдруге — на 170 000. До початку війни кількість військових у ЗС РФ становила мільйон 13 тисяч 628 осіб.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦