Українські військові 12 вересня прорвали російську оборону вздовж кордону біля села Новий Путь, що розташоване за 20 миль на захід від попередніх позицій ЗСУ в Курській області.

Ця операція, спочатку сприйнята як короткотривалий штурм, стала серйозною загрозою для російського контролю над Курськом. Про це повідомляє Forbes.

Читайте також: Операція на Курщині: РФ посилює контрнаступ, ЗСУ окопуються

Бронетехніка ЗСУ здійснила другий прорив у Курській області РФ

Українська бронетехніка швидко просунулася на кілька миль у бік села Веселе. За даними Українського центру оборонних стратегій, станом на 14 вересня українські війська досягли південних околиць Веселого та фактично взяли його під контроль. Танки ЗСУ увійшли в село, а авіація атакувала ймовірні позиції російських військових.

Російські оборонні сили в цьому регіоні переважно складаються з погано підготовлених строковиків, яких призвали на рік служби і не мали б залучати до активних бойових дій. Цей фактор, як вказує Forbes, став однією з причин успішного українського наступу.

Курська область
Курська область

Українські підрозділи, зокрема, використовували броньовані вантажівки турецького виробництва Kirpi, які часто застосовує українська морська піхота. Є припущення, що у боях за Веселе бере участь 36-та бригада морської піхоти.

Російські військові блогери оцінюють ситуацію як серйозну, відзначаючи значні втрати серед строковиків та непідготовленість їхнього гарнізону до такого рівня протистояння. Російські сили намагаються тримати оборону, але українські війська продовжують наступ за підтримки танків, дронів і авіації.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦