Профільний комітет Верховної Ради схвалив законопроєкт про підвищення податків

Комітет Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав законопроєкт, який передбачає суттєве підвищення податків. Ці зміни спрямовані на збільшення доходів державного бюджету для фінансування оборонних витрат в умовах війни.

Як зростуть податки в Україні

Як повідомив голова комітету, народний депутат Данило Гетманцев, оновлена версія законопроєкту передбачає кілька важливих змін. Зокрема, планується значно підвищити військовий збір, який сплачуватимуть як фізичні особи, так і підприємства. Крім того, збільшаться податки на прибуток для банків та деяких фінансових установ.

Раніше: Що буде із курсом гривні до долара після переговорів з МВФ

Серед інших нововведень – зміна податкового періоду для подання звітності про виплачені доходи та вдосконалення механізму розрахунку авансових податкових платежів для АЗС.

За оцінками експертів, запровадження цих змін дозволить збільшити надходження до державного бюджету на десятки мільярдів гривень вже у 2024 році. Однак, такі зміни можуть негативно вплинути на бізнес і споживачів, оскільки призведуть до зростання цін та зменшення доходів населення.

Варто зазначити, що схожий законопроєкт вже розглядався Верховною Радою у вересні цього року, але тоді не набрав необхідної кількості голосів. Цього разу депутати мають намір ухвалити його найближчим часом.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦