В Україні планують автоматизувати процес вручення повісток, що значно спростить і вдосконалить цей етап мобілізації.

У Міністерстві оборони працюють над функціоналом, який дозволить створювати та розсилати повістки через спеціальний реєстр “Оберіг”. Про це розповів Олег Берестовий, начальник Управління інформаційних технологій Міністерства оборони, в інтерв’ю DOU Podcast.

Читайте також: На Полтавщині затримали голову МСЕК

Повістку можна буде згенерувати в реєстрі “Оберіг”

На сьогодні повістки виписуються вручну, потім їх підписує начальник Територіального центру комплектування (ТЦК), після чого їх розносять по адресах. Однак новий функціонал дозволить автоматизувати цей процес. Повістки будуть генеруватися в реєстрі “Оберіг” та підписуватися електронним підписом начальника ТЦК. Замість роздрукування в самому ТЦК, документи одразу направлятимуть на централізований друк, а потім через “Укрпошту” – до адресатів.

повістка пошта мобіліз

Завдяки цій системі можна буде відстежувати, де знаходиться повістка, чи була вона доставлена, і скільки часу пішло на її доставку. Крім того, нова система забезпечить прозорість і точність, дозволивши військово-політичному керівництву отримувати більш релевантну інформацію.

Для перевірки автентичності повістки через додаток “Резерв+” можна буде сканувати QR-код, що підтверджуватиме підпис начальника ТЦК і виключатиме можливість шахрайства або фішингових атак.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦