СБУ нейтралізувала ворожого агента в Одесі

Співробітники Служби безпеки України запобігли черговій диверсійній атаці російських окупантів на Одесу. У місті затримали агента ворожої розвідки, який збирав розвіддані про позиції українських військових.

Затримання шпигуна в Одесі

Як встановили слідчі, зловмисник за завданням російських спецслужб збирав інформацію про місця дислокації мобільних вогневих груп протиповітряної оборони та підрозділів штурмової бригади “Лють”. Отримані дані він планував передати окупантам для коригування ракетних ударів по цивільній та військовій інфраструктурі міста.

Раніше: На Полтавщині затримали голову МСЕК

Для виконання злочинних наказів агент регулярно проводив фотофіксацію військових об’єктів під виглядом звичайних прогулянок. Зібрану інформацію він переправляв до країни-агресора за допомогою електронної пошти.

Співробітники СБУ задокументували злочинну діяльність фігуранта та затримали його під час чергового “виходу на маршрут”. Під час обшуку помешкання зловмисника правоохоронці вилучили комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами його злочинної діяльності.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада в умовах воєнного стану). Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення з конфіскацією майна.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦