Стрілець нібито підтримував “Азов” та навідувався в Україну

Російська Федерація може активізувати інформаційні атаки проти України, використовуючи спробу замаху на колишнього президента США Дональда Трампа. Офіційні особи попереджають, що Росія готується до поширення конспірологічних теорій про “український слід” у цій справі. За даними українських експертів, ворог намагатиметься зв’язати нападника з Україною та відомим полком “Азов”.

В РНБО розкрили план РФ

Про це повідомив Андрій Коваленко, керівник “Центру протидії дезінформації” при РНБО України. Він зазначив, що російська пропаганда вже починає використовувати цей інцидент для своїх інформаційних атак. У своїй заяві він підкреслив, що всі ці звинувачення – вигадка, проте такі дії є невіддільною частиною війни в інформаційному просторі.

Раніше: Трамп чи Гарріс: політтехнолог оцінив, хто переміг у дебатах

За інформацією, підозрюваного у підготовці замаху, 58-річного Раяна Веслі Рута, затримали неподалік гольфклубу у Флориді, де на той момент перебував Дональд Трамп. Американські медіа відзначили, що Рут раніше підтримував Україну, мав зв’язки з полком “Азов” та неодноразово відвідував Київ. Також його пов’язують з організацією, що займалася постачанням зброї до України і Тайваню.

Експерти попереджають, що Росія спробує поширити дезінформацію щодо цього інциденту, аби посіяти недовіру до України на міжнародній арені. Попри те, що вся інформація про “український слід” є фейком, Росія використовує будь-який привід для поширення пропаганди у рамках інформаційної війни.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦