На початку вересня російський президент Володимир Путін здійснив візит до Монголії, що викликало багато питань про справжні мотиви поїздки.

Офіційно Путін відвідав країну для участі у меморіальному заході, проте багато хто вважає, що причини були іншими. Зокрема, за версією Spiegel, Путін міг звернутися до шаманів, аби отримати підтримку або поради стосовно війни.

Читайте також: Кремль регулярно звинувачує Захід в ескалації: в ISW назвали мету

Путін довіряє шаманам та їхнім традиціям

Після завершення візиту у Москві з’явилася теорія, що справжньою метою поїздки Путіна могли бути зустрічі з шаманами. Монголія та Тува відомі своїми сильними шаманськими традиціями, і саме з Туви Путін вирушив до Монголії.

Путін також відомий своїм інтересом до містичних практик, тому він міг прагнути отримати від них благословення або пораду в контексті військових дій в Україні.

Відомо, що Путін уже не раз звертався до містичних традицій. Раніше він часто консультувався зі старцями з Валаамського монастиря, відомими своєю релігійною мудрістю, а також брав участь у ритуалах з шаманами. За деякими даними, саме міністр оборони Росії Сергій Шойгу, який походить із Туви, познайомив Путіна з шаманськими ритуалами.

путін і ядерні погрози

Під час минулих поїздок у Туву Шойгу організовував для Путіна ексклюзивні поїздки у важкодоступні регіони Росії, де вони разом брали участь у ритуалах. Одним з найбільш відомих таких ритуалів є ванни з крові молодих оленячих рогів, які, за повір’ям, мають омолоджуючі властивості.

Чутки про участь Путіна у шаманських обрядах не нові. Політолог Валерій Соловей раніше заявляв, що перед початком війни в Україні шамани провели для Путіна обряд у його резиденції, в якому принесли в жертву орла, передбачаючи успіх військової операції. За словами Солов’я, Путін постійно звертається до різних містичних джерел, аби отримати гарантії перемоги.

Водночас є припущення, що візит до Монголії міг мати й практичну сторону. Монголія, яка залежить від російських ресурсів, могла б бути зацікавлена у продовженні співпраці з Росією, зокрема щодо енергетичних питань. Однак ширяться чутки, що Путін міг звернутися до шаманів з більш серйозними питаннями, як-от можливе використання ядерної зброї.

Джерела зазначають, що перед ухваленням таких рішень Путін нібито потребує благословення шаманів, оскільки боїться розгнівити духів. Хоча ця версія залишається непідтвердженою, зустріч з шаманами під час візиту до Монголії, схоже, відбулася.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦