Потужна хвиля прорвала дамбу, затопивши значну частину міста

Сильна повінь, що обрушилася на південну Польщу, завдала руйнівних ударів по курортному місту Льондек-Здруй. Затоплені вулиці, зруйновані будинки та відсутність інфраструктури – ось жахливі наслідки стихії, що вразила регіон 15 вересня.

Повінь у Польщі

Згідно з повідомленнями місцевих мешканців, масштаби повені цього року перевершили навіть катастрофічні події 1997 року. Потужна хвиля прорвала дамбу, затопивши значну частину міста. Зараз у Льондеку-Здруї відсутнє водопостачання, електроенергія та мобільний зв’язку. Мешканці змушені шукати притулку на пагорбах, щоб мати змогу зв’язатися з рідними та близькими.

Також читайте: У міністерки викрали гаманець, поки вона говорила про спалах крадіжок

“Місто перетворилося на суцільне багно. Розбиті будинки, зруйновані мости, тони мулу та сміття – це все, що залишилося від колись мальовничого курорту”, – розповідають очевидці. Фотографії та відео з місця події шокують своєю масштабністю.

Сусідні населені пункти також постраждали від повені. Дороги, що ведуть до Льондека-Здруя, непроїзні, що ускладнює рятувальні роботи та доставлення гуманітарної допомоги. Місцева влада та рятувальники надають допомогу постраждалим.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦