Данія від себе надасть всього 19 літаків 

До кінця 2024 року Україна отримає нову партію винищувачів F-16 від Данії. Це заявив міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

Це постачання стане продовженням данської допомоги у зміцненні обороноздатності України в умовах війни.

F-16 від Данії

Раніше, у серпні, Данія вже передала Україні перші літаки F-16, хоча точна кількість цих винищувачів не була публічно оголошена. Загалом країна зобов’язалася надати Україні 19 таких літаків, що стане суттєвим внеском у військову підтримку українських сил.

Раніше: Кремль шукає посередників для переговорів з Україною – ISW

Міністр Троельс Лунд Поульсен уточнив, що чергова партія F-16 буде відправлена у другій половині 2024 року. Як і під час попередніх постачань, конкретні деталі щодо кількості літаків та точних дат передачі залишатимуться засекреченими з метою безпеки.

Данія продовжує підтримувати Україну, надаючи важливу військову допомогу, яка сприятиме зміцненню позицій країни на фронті та забезпеченню ефективного захисту від російської агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦