Російська влада продовжує спроби підпорядкувати собі популярний месенджер Telegram. Про це свідчать нові дані розслідування Центру “Досьє”, опубліковані 12 вересня.

Згідно з документами, які вдалося отримати журналістам, адміністрація президента РФ інвестувала значні кошти в створення та просування прокремлівських Telegram-каналів. Метою таких дій було посилення контролю над інформаційним простором країни та маніпулювання громадською думкою.

Раніше: Кремль регулярно звинувачує Захід в ескалації: в ISW назвали мету

Контроль рф над Telegram

The icon for the instant messaging Telegram

Цікаво, що в боротьбі за вплив на російський сегмент месенджера Кремль навіть вступав у конкуренцію з відомими пропагандистами, такими як Маргарита Симоньян.

Водночас як зазначають автори розслідування, російська влада прагне зберегти імідж Telegram як незалежної платформи. Для цього Кремль намагається впливати на співробітників месенджера, які проживають у РФ.

“Цей випадок вкотре підтверджує, що Кремль не зупиняється перед нічим, аби контролювати інформаційний простір і маніпулювати громадською думкою”, – зазначають експерти Інституту вивчення війни (ISW).

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦