Питання деокупації Криму залишається одним із найактуальніших для України

Нещодавні заяви лідера Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана про підтримку територіальної цілісності України та повернення Криму до складу нашої держави додали оптимізму. Однак, коли саме півострів буде звільнений від російських окупантів – питання, яке хвилює багатьох українців.

Військовий експерт Ігор Романенко вважає, що заява Ердогана має не лише політичне, а й військове значення. За його словами, Туреччина, хоча й не бере прямої участі у бойових діях, має власні інтереси в регіоні, зокрема, пов’язані з кримськими татарами. Тому підтримка України для Анкари – це також інструмент реалізації власної стратегії.

Експерт проаналізував можливість деокупації Криму

Експерт підкреслює, що звільнення Криму є цілком реальним завданням, і Сили оборони України вже вживають для цього необхідних заходів. Зокрема, минулого року було значно ослаблений російський Чорноморський флот, а цього року Сили оборони активно завдають ударів по військових об’єктах на півострові.

Однак, за словами Романенка, наразі основні зусилля української армії зосереджені на стримуванні російського наступу на сході України. Недостатнє постачання західної зброї та боєприпасів ускладнює проведення масштабних наступальних операцій.

Раніше: Прем’єр Британії відповів на нові погрози Путіна

Експерт висловив надію, що ситуація з військовою допомогою Україні покращиться після візиту до Києва державного секретаря США та міністра закордонних справ Великої Британії. Зокрема, він зазначив, що рішення Великобританії дозволити Україні використовувати ракети великої дальності Storm Shadow може суттєво змінити ситуацію на фронті.

Таким чином, звільнення Криму залишається одним із пріоритетних завдань України. Однак, за словами експертів, успіх цієї операції залежить від багатьох факторів, зокрема від рівня військової допомоги з боку західних партнерів та від загальної ситуації на фронті.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦