Ф’ючерси на пшеницю на Чиказькій біржі зросли до 5,9175 долара за бушель

Після ракетного удару, завданого російськими військами по зерновозу в Чорному морі, світові ціни на зерно стрімко зросли. Ця атака стала черговим ударом по глобальних продовольчих ланцюгах, що призвело до негайного реагування ринків.

Удар РФ по цінах на зерно

Згідно з даними, опублікованими агентством Bloomberg, ф’ючерси на пшеницю підскочили на 2,2% після повідомлення про інцидент. Українська сторона підтвердила, що російська ракета влучила в корабель, який перевозив зерно.

Раніше: Що буде із курсом гривні до долара після переговорів з МВФ

На Чиказькій біржі ціни на ф’ючерси на пшеницю піднялися до 5,9175 долара за бушель — це найвищий показник з липня 2024 року. Експерти очікують подальших коливань на ринку через нестабільність у Чорноморському регіоні.

Це зростання відбулося перед виходом щомісячного звіту Міністерства сільського господарства США, в якому будуть представлені нові дані про світовий попит і пропозицію на сільськогосподарську продукцію.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦