Ердоган може поєднувати підтримку України і участь у БРІКС 

Радник керівника Офісу Президента України Михайло Подоляк прокоментував бажання Туреччини приєднатися до об’єднання БРІКС. За його словами, цей крок є цілком зрозумілим у світлі економічних викликів, з якими стикається Туреччина.

“Світ – це прагматичний світ, і вчинки Туреччини є цілком логічними в поточному контексті. Вони прагнуть використати цей період нестабільності для досягнення своїх економічних цілей”, – зазначив Подоляк.

Читайте також: США ставлять умови для подальшої військової допомоги Україні

Вступ Туреччини до БРІКС

Політик також підкреслив, що, попри економічну співпрацю з Росією, президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган неодноразово заявляв про підтримку територіальної цілісності України. “Він і на Кримській платформі про це говорив. Просто економіка Туреччини зараз переживає нелегкий період, і вони шукають шляхи зміцнити свою економіку, в тому числі через розширення торгівлі з Росією”, – пояснив Подоляк.

Радник керівника ОПУ також звернув увагу на те, що БРІКС – це не політичний союз, а радше економічне об’єднання. “Це не ЄС, де політичні аспекти відіграють значну роль. БРІКС – це платформа для розв’язання економічних питань. Тому цілком можливо поєднувати підтримку України і участь у БРІКС”, – підсумував Подоляк.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦