Показ фільму «Росіяни на війні» пропагандистки Анастасії Трофімової було скасовано

Міжнародний кінофестиваль у Торонто під тиском української громадськості та дипломатів скасував показ скандального фільму “Росіяни на війні”. Стрічка, створена колишньою співробітницею Russia Today Анастасією Трофімовою, викликала шквал критики за те, що вона відбілювала злочини російських окупантів в Україні.

Скандальний фільм про окупантів

Причиною скасування стали “серйозні загрози для роботи фестивалю та громадської безпеки”, повідомили організатори. Вони визнали, що рішення було складним, але зазначили, що безпека є пріоритетом.

Раніше: Прем’єр Британії відповів на нові погрози Путіна

“Це перемога української дипломатії та громадянської активності”, – заявив генеральний консул України в Торонто Олег Ніколенко. Він підкреслив, що боротьба з російською пропагандою триває і Україна використовуватиме всі можливі засоби для її нейтралізації.

Варто зазначити, що фільм “Росіяни на війні” отримав фінансування від канадського уряду. Після вибухлого скандалу Канадський медіафонд вибачився та призупинив подальшу підтримку проекту.

Скасування показу фільму стало можливим завдяки спільним зусиллям української діаспори в Канаді, дипломатів та громадських активістів. Вони активно виступали проти демонстрації пропагандистської стрічки на престижному міжнародному фестивалі.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦