У The Times проаналізували, що розлютило диктатора

Президент Росії Володимир Путін пригрозив Великій Британії та США прямим військовим конфліктом, якщо Україна отримає дозвіл на удари по території РФ за допомогою ракет великої дальності. За словами російського лідера, такий крок змінить “природу конфлікту” і змусить Москву відповідати на нові загрози.

Володимир Путін

Британське видання The Times повідомляє, що прем’єр-міністр Великої Британії Кір Стармер і президент США Джо Байден обговорюють можливість передачі Україні ракет Storm Shadow для ударів по Росії. Очікується, що ця тема буде однією з ключових під час переговорів у Білому домі. На рішення Заходу вплинуло те, що Росія придбала понад 200 балістичних ракет в Ірані, що було розцінено як значну ескалацію з боку Москви.

РФ готується відповідати за ракетні удари

Путін на російському телебаченні заявив, що удари по РФ західною зброєю означатимуть, що НАТО фактично вступить у війну з Росією. Він пригрозив прийняти відповідні рішення, виходячи з нових загроз для Москви. Однак на Заході цю риторику відкидають. Британський прем’єр Кір Стармер наголосив на праві України на самооборону, підкресливши, що Росія сама почала цей конфлікт, вторгнувшись на українську територію.

Також читайте: Кремль регулярно звинувачує Захід в ескалації: в ISW назвали мету

На тлі можливого рішення про передачу Україні ракет, у Білому домі також обговорюють шляхи завершення війни. Стармер планує використати зустріч для пошуку “довгострокового вирішення” війни в Україні, а також обговорення конфлікту в секторі Гази. Очікується, що серед варіантів розглядається можливість мирної угоди в обмін на частину територій.

Українське військове джерело висловило незадоволення можливими обмеженнями на використання зброї великої дальності. За словами співрозмовника видання, війна не може бути завершена “напівзаходами”, і кожен день зволікань приносить нові людські жертви та руйнування.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦