Президент РФ Володимир Путін заявив, що використання західних ракет великої дальності проти Росії буде розглядатися як пряма участь країн НАТО у війні в Україні.

Британський прем’єр-міністр Кір Стармер відповів на погрози очільника Кремля, пов’язані з можливим застосуванням західних ракет територією Росії.

Читайте також: США ставлять умови для подальшої військової допомоги Україні

Ця відповідь була після того, як у британській пресі з’явилися повідомлення про те, що Лондон дав дозвіл Києву використовувати крилаті ракети Storm Shadow для ударів углиб російської території, причому дальність цих ракет дозволяє завдавати ударів навіть по Москві.

Британія не шукає конфлікту з РФ

У відповідь на ці повідомлення Володимир Путін заявив, що використання західних ракет великої дальності проти росії розглядатиметься як пряма участь країн НАТО у війні в Україні. Він підкреслив, що це докорінно змінить характер конфлікту і означатиме, що США та європейські країни вже воюють із росією.

Своєю чергою Кір Стармер нагадав, що цей конфлікт було розпочато росією, коли вона незаконно вдерлася в Україну. Він заявив, що росія може припинити цей конфлікт будь-якої миті, а Україна, у свою чергу, має повне право на самооборону. 

Великобританія, за словами Стармера, повністю підтримує це право, зокрема надаючи Україні можливості для навчання та військової допомоги. Однак він також підкреслив, що наміру вступати в конфлікт з росією у Великій Британії немає.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦