Білорус Ілля “Голем” Єфімчик помер у віці 36 років

Білоруський бодибілдер та блогер Ілля «Голем» Юхимчук пішов із життя на 37-му році. Про це розповіла його дружина Ганна.

Вона зазначила, що вранці 6 вересня в Іллі сталася зупинка серця, коли він був удома. Ганна була поруч, викликала швидку допомогу і намагалася робити серцево-легеневу реанімацію до їхнього прибуття. Медики прибули швидко, і спортсмена терміново доставили до медичного закладу гелікоптером.

Хто такий бодибілдер Голем

“Друзі, з неймовірним болем у серці, повинні вам повідомити, що Ілля покинув цей світ. Щодня я проводила поряд з ним, у мене була надія, його серце включилося на два дні, але сьогодні лікар повідомив мені страшну новину, що мозок помер”, – написала Ганна Єфимчук.

Раніше: Обличчя російських атлетів під час гімну України на Паралімпіаді 2024

Ілля Єфимчук народився 1988 року в невеликому білоруському містечку. У свої дитячі роки він не відрізнявся фізичною силою — не міг зробити віджимання і не вмів підтягуватись. Стимулом для початку занять бодибілдингом послужили образи Шварценеггера та Сталлоне, які надихнули його.

У результаті завзятих тренувань Єфимчук досяг таких розмірів, що став популярною особистістю у соціальних мережах. Єфимчук мав вагу 158 кілограмів і зріст 185 сантиметрів, що дозволяло йому демонструвати видатні результати у своїй спортивній кар’єрі: жим штанги — 272 кілограми, а його рекорди в присіді та становій тязі становили 317 кілограмів.

Щоб підтримувати свою фізичну форму, він харчувався сім разів на день, споживаючи близько 16500 калорій. Його раціон перевищував норми для чоловіка в 5-6 разів. Протягом дня Єфимчук міг споживати 2,5 кілограма м’яса (приблизно три стейки), 3 кілограми млинців та 6-7 літрів води.

Голем провів 12 років у Чехії (де і отримав своє прізвисько), а потім переїхав до США, після чого влаштувався в Дубаї.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦