Сікорський хоче, аби українці поверталися додому

Польський міністр закордонних справ Радослав Сікорський висловив стурбованість щодо впливу міжнародної допомоги українським біженцям на мобілізаційний потенціал України. 

В інтерв’ю французькому виданню Le Monde він зазначив, що виплати, які отримують біженці в Європі, можуть демотивувати їх до повернення в Україну для участі у війні.

Допомога українцям у Польщі

Сікорський підкреслив, що Україна наразі потребує насамперед військової підтримки, а не гуманітарної допомоги, яка, на його думку, може бути переглянута.

Читайте також: США ставлять умови для подальшої військової допомоги Україні

“Очевидно, що затримка Конгресу США з ухваленням пакета допомоги була сумною, але й затримка українців з ухваленням закону про мобілізацію теж. А ми знижуємо мобілізаційний потенціал, виплачуючи допомогу українським біженцям”, – сказав він.

Польський міністр також зазначив, що в Польщі українські біженці не мають права на соціальну допомогу, на відміну від інших країн ЄС. 

“Якщо вони перебувають під захистом ЄС як біженці, вони отримують 200 євро на місяць на кожну дитину, зараховану в польську систему. У Західній Європі вони отримують інші допомоги. Це є фінансовим стимулом для молодих чоловіків і жінок, які могли б повернутися додому, щоб захищати свою країну. Ми не повинні субсидувати непокору”, – наголосив він.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦