Путін учергове заявив про червоні лінії 

Очільник Російської Федерації Володимир Путін намагається вплинути на Захід, щоб обмежити використання Україною західної високоточної зброї для ударів по військових об’єктах на території РФ. 

Попри попередні погрози Кремля про ескалацію у разі порушення “червоних ліній”, суттєвих дій у відповідь не відбувалося.

Про що свідчить поведінка Путіна

Згідно з аналітикою Інституту вивчення війни (ISW), 11 вересня Путін заявив, що удари по Росії із застосуванням західної зброї будуть вважатися ескалацією конфлікту й можуть втягнути країни Заходу у війну. Однак Кремль продовжує використовувати такі заяви як політичний інструмент, щоб вплинути на рішення Заходу, зокрема, щодо обмеження військової допомоги Україні.

Раніше: Прем’єр Британії відповів на нові погрози Путіна

Аналітики зазначають, що Росія раніше погрожувала ескалацією у відповідь на надання зброї Заходом, але ніколи не виконувала цих погроз повною мірою. Навіть тривале вторгнення України в Курську область та удари HIMARS по території РФ не призвели до суттєвої ескалації з боку Москви.

Експерти ISW вважають, що нещодавня риторика Путіна не є чимось новим і спрямована на те, щоб вплинути на дебати у західних країнах. Кремль намагається затримати або обмежити військову допомогу Україні, що вже призвело до критичних затримок у контрнаступах та дало Росії змогу тимчасово перехопити ініціативу.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦