Блінкен повідомив про новий пакет допомоги

Державний секретар США Ентоні Блінкен під час візиту до Києва підтвердив, що Сполучені Штати найближчим часом передадуть Україні додаткові системи протиповітряної оборони. Ці системи відіграють ключову роль у зміцненні українського неба та захисті цивільного населення від російських атак.

Раніше: Конгрес закликав Байдена дозволити Україні удари вглиб Росії

США закриє небо над Україною

ППО SAMP/T

“Ми продовжуємо надавати Україні необхідну зброю та обладнання для захисту своєї території та відсічі російської агресії”, – зазначив Блінкен. Дипломат також нагадав про раніше обіцяні п’ять стратегічних систем ППО та безліч тактичних систем, частина з яких вже передана Україні.

Нові поставки систем ППО є відповіддю на посилення російських ракетних обстрілів української інфраструктури. За словами Блінкена, США тісно співпрацюють з українськими партнерами для визначення найнагальніших потреб у озброєнні та забезпечення ефективної передачі допомоги.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦