Наразі загрози його здоров’ю немає

Пізньої ночі 10 вересня в Києві сталася спроба нападу на митрополита Сімферопольського і Кримського Климента. Невідомі особи побили священнослужителя, попередньо звернувшись до нього з релігійним привітом. 

Однак, за словами представників Православної Церкви України, наразі немає підстав вважати, що інцидент мав релігійний чи політичний підтекст.

Раніше: Через 47 років розгадана таємниця “замороженого Ісуса”

Напад на митрополита Климента: деталі події

Напад на митрополита Сімферопольського та Кримського Климента, внаслідок якого він отримав тілесні ушкодження, не був пов’язаний з релігійними чи політичними мотивами. Про це повідомили у пресслужбі Київської митрополії Православної церкви України після розслідування обставин інциденту.

У ПЦУ зазначили, що свідчення та докази не підтверджують наявність будь-яких політичних або релігійних причин нападу. Постраждалому митрополиту було надано медичну допомогу, і загрози його життю чи здоров’ю на даний момент немає.

Інцидент стався пізно ввечері 10 вересня в Києві, поблизу Михайлівського монастиря, де митрополит Климент має свою келію. Троє невідомих осіб зупинили його та почали бити, викрикуючи “Владико, благословіть!”, що могло свідчити про спланованість дій нападників.

Після нападу митрополит Климент, який також служить у Збройних силах України, звернувся за допомогою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦