У Берлін дали чітко зрозуміти, що не згодні із критикою Трампа

Німецьке Міністерство закордонних справ не залишилося осторонь після того, як кандидат у президенти США Дональд Трамп під час дебатів розкритикував енергетичну політику країни. 

Республіканець заявив, що Німеччина, намагаючись перейти на відновлювані джерела енергії, зіштовхнулася з енергетичною кризою.

Заява Німеччини

У відповідь на ці звинувачення, німецьке зовнішньополітичне відомство опублікувало допис у соціальній мережі X, де наголосило на успіхах Німеччини у розвитку відновлювальної енергетики.

“Подобається вам це чи ні: енергосистема Німеччини повністю працездатна, понад 50% генерації — відновлювані джерела енергії”, – йдеться у повідомленні. Берлін також підкреслив, що країна послідовно відходить від використання вугілля та атомної енергії.

Раніше: Трамп чи Гарріс: політтехнолог оцінив, хто переміг у дебатах

Крім того, німецькі дипломати не оминули увагою і ще одну скандальну заяву Трампа про те, що мігранти з Гаїті в штаті Огайо нібито їдять домашніх тварин. У МЗС зауважили, що такі твердження є безпідставними і образливими. “Німці також “не їдять котів і собак”, – іронічно зазначили у відомстві. 

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦