Українські розвідники знищили російський винищувач Су-30СМ в акваторії Чорного моря.

Про це повідомила пресслужба Головного управління розвідки України. Літак був уражений переносним зенітно-ракетним комплексом (ПЗРК) під час спеціальної операції. Вартість знищеного бойового літака становить приблизно 50 мільйонів доларів.

Читайте також: Росія вдарила Іскандерами по скупченню українських військових

ГУР збило російський винищувач у Чорному морі

За даними ГУР, цей винищувач належав 43-му окремому морському авіаційному полку Повітряно-космічних сил Росії, що базується на аеродромі в місті Саки, на тимчасово окупованій території Криму.

Зв’язок із літаком було втрачено 11 вересня 2024 року о 5:00 ранку. Через три години після цього російські військові розпочали пошуково-рятувальну операцію, задіявши літак Ан-26, а також гелікоптери Мі-8 та Ка-27. Під час пошуків, приблизно за 70 кілометрів на північний захід від мису Тарханкут, було виявлено сліди авіаційного пального, а згодом і уламки знищеного Су-30СМ.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦