Китай продовжує просувати своє бачення завершення війни в Україні.

Крім цього, ця азійська країна має намір переконати міжнародну спільноту підтримати її пропозицію. Про це заявив міністр закордонних справ Китаю Ван Ї під час зустрічі з секретарем Ради безпеки РФ Сергієм Шойгу, повідомляє “Укрінформ“.

Читайте також: США ставлять умови для подальшої військової допомоги Україні

Яка позиція Китаю щодо війни в Україні

Ван Ї підкреслив, що Пекін працюватиме над формуванням “збалансованої, об’єктивної та раціональної” точки зору щодо ситуації в Україні, щоб досягти міжнародного консенсусу і створити умови для якнайшвидшого припинення бойових дій.

Китай наполягає, що дотримується “об’єктивної та справедливої” позиції стосовно війни в Україні та прагне сприяти її політичному врегулюванню.

Ван Ї

Нагадаємо, раніше США звинуватили Китай у наданні Росії військової допомоги, стверджуючи, що Пекін активно допомагає Москві зміцнювати її військовий потенціал в обмін на російські секретні військові технології для підводних човнів та ракет.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦