Країні радять позбутися залежності від дешевих ресурсів РФ

Україна звернулася до Індії із закликом використати свої зв’язки з Росією для сприяння припиненню війни. Український посол в Нью-Делі Олександр Поліщук вважає, що Індія має відігравати більш активну роль у врегулюванні конфлікту.

Чого саме Україна чекає від Індії

Як повідомляє Bloomberg, Поліщук зазначив, що Україна запропонувала Індії виступити посередником у переговорах між Києвом та Москвою. Зокрема, Україна пропонує провести мирний саміт до листопада 2024 року, однак поки що не отримала чіткої відповіді від індійської сторони.

Раніше: Путін періодично погрожуватиме ядерною зброєю: в ЦРУ дали пояснення

Посол підкреслив, що Індія не повинна обмежуватися роллю посередника в передачі повідомлень між сторонами, а повинна відігравати ключову роль у досягненні миру. Він також нагадав, що якщо Індія прагне отримати постійне місце в Раді Безпеки ООН, їй варто діяти більш рішуче.

За інформацією видання, прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді закликає до дипломатії для припинення війни, водночас країна продовжує отримувати військову зброю та нафту від Росії. Радник з національної безпеки Індії Аджит Довал цього тижня перебуває в Москві для зустрічей з російськими посадовцями.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦