Голова Нацбанку України зробив важливу заяву

Національний банк України планує посилити гнучкість курсу гривні після домовленостей із Міжнародним валютним фондом (МВФ). Позитивне рішення може призвести до отримання траншу в розмірі близько 1,1 мільярда доларів.

Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний на своїй сторінці у Facebook. За його словами, тепер очікується розгляд попередніх домовленостей Радою директорів МВФ. У разі позитивного результату Україна отримає новий фінансовий транш.

Раніше: НБУ пропонує нові ліміти на перекази між картками

Курс долара в Україні

Пишний також повідомив, що НБУ рухатиметься в напрямі валютної лібералізації, згідно зі Стратегією пом’якшення валютних обмежень. Планується перехід до більшої гнучкості обмінного курсу гривні та повернення до політики інфляційного таргетування.

Зокрема, Нацбанк і надалі забезпечуватиме стабільність курсу для економічної адаптації до внутрішніх та зовнішніх змін, уникаючи різких коливань та контролюючи інфляційні очікування.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦