Республіканці вважають, що адміністрація надто довго оцінює прохання Києва 

Група республіканців у Палаті представників звернулася до президента США Джо Байдена із закликом дозволити Україні використовувати американську зброю для ударів по цілях на території Росії. Йдеться про застосування озброєння великої дальності.

Як повідомляє CNN, цей заклик був оформлений у вигляді листа, направленого до Білого дому 9 вересня. Він відображає неодноразові прохання української сторони, зокрема президента Володимира Зеленського, про надання таких можливостей.

Раніше: Путін періодично погрожуватиме ядерною зброєю: в ЦРУ дали пояснення

Чому США проти ударів вглиб РФ

Лист був надісланий напередодні візиту держсекретаря США Ентоні Блінкена до Києва, запланованого на 11 вересня. Відомо, що адміністрація Байдена наразі розглядає це питання, оскільки запити України на удари по віддалених цілях у Росії ще перебувають на стадії оцінки.

США і Велика Британія обговорюють можливість розширення підтримки України, включаючи використання дальньої зброї, такої як британська система Storm Shadow, для завдання ударів по російських військових цілях.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦