Трамп повторив свою тезу, що закінчить війну за 24 години

Під час президентських дебатів у ніч на 11 вересня між Дональдом Трампом і Камалою Гарріс відбулася гаряча дискусія щодо України та війни з Росією. Кандидати висловили різні погляди на роль США в цьому конфлікті та можливі шляхи його завершення.

Заяви Трампа і Гарріс про війну в Україні

Дональд Трамп, відповідаючи на питання про інтереси США у війні, заявив, що найголовніше — це завершення бойових дій. Він також зазначив, що Америка виділила Україні значно більше фінансової допомоги, ніж європейські країни, і звинуватив президента Джо Байдена в тому, що той не вимагає від Європи більшої участі. Трамп підкреслив, що знає Володимира Путіна особисто і міг би швидко домовитися про припинення війни.

Раніше: Трамп чи Гарріс: політтехнолог оцінив, хто переміг у дебатах

Трамп

Трамп повторив свою тезу, що закінчить війну за 24 години, якщо його оберуть президентом. За його словами, якби він був президентом, Росія ніколи б не розпочала повномасштабне вторгнення. Він також висловив впевненість, що його відносини з президентами України і Росії допомогли б швидко знайти мирне рішення.

Камала Гарріс різко розкритикувала підхід Трампа, звинувативши його у прагненні “дружити з диктаторами” і відзначивши, що завершення війни за 24 години, ймовірно, означало б капітуляцію перед Росією. Вона наголосила, що завдяки зусиллям адміністрації Байдена вдалося об’єднати світову підтримку України і допомогти країні зберегти незалежність.

Гарріс підкреслила, що якби Трамп був президентом під час війни, Путін би вже сидів у Києві і будував плани на інші європейські країни. Вона також звернула увагу на важливість підтримки НАТО, завдяки якій Україна змогла вистояти проти російської агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦