Спостерігаються випадки використання невстановлених хімічних сполук

Російські війська значно збільшили використання боєприпасів із хімічними речовинами під час війни в Україні. Згідно зі звітом Інституту вивчення війни (ISW), у серпні цього року зафіксовано 447 випадків застосування таких боєприпасів.

Злочини Росії на війні

Командування Сил підтримки ЗСУ повідомило, що російські війська використовують небезпечні хімічні речовини та агенти у своїй зброї. Зокрема, з 15 лютого 2023 року по 24 серпня 2024 року окупанти застосували хімічну зброю 4035 разів.

Також читайте: Російські війська зміцнюють позиції в Курській області – ISW

Українські військові зазначають, що противник активно використовує газові гранати К-51 та РГ-ВО для доставлення хімічних речовин, заборонених міжнародним правом. Окрім цього, спостерігаються випадки використання невстановлених хімічних сполук.

Дії окупантів порушують міжнародні угоди, зокрема Конвенцію про заборону хімічної зброї, підписантом якої є і Росія. Це викликає стурбованість у міжнародної спільноти та спонукає українських чиновників звертатися за додатковою підтримкою.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦