“Фахівець” дивився відео, як видаляти камені з жовчного міхура

В Індії лікаря звинуватили у проведенні операції на 15-річному хлопчикові, під час якої він переглядав навчальні відео на YouTube. Операція закінчилася трагічно – пацієнт помер, а лікар утік.

Інцидент стався в лікарні Ганпаті в Сарані, штат Біхар. Лікар Аджит Кумар Пурі, якого звинувачують у смерті хлопчика, вирішив провести операцію з видалення каменів із жовчного міхура без згоди родичів пацієнта. Сім’я стверджує, що підлітка госпіталізували через блювоту, але після полегшення симптомів лікар самостійно ухвалив рішення про операцію.

Раніше: Чому кавун та диню ніколи не можна поєднувати з алкоголем

Як шахрая допустили в операційну

Під час операції лікар переглядав покрокові відео на YouTube, що, на думку родини, стало причиною фатальних ускладнень. Стан хлопця різко погіршився після хірургічного втручання, але замість належної медичної допомоги лікар вирішив перевезти його до іншої лікарні, проте пацієнт помер дорогою.

Сім’я хлопчика звинувачує лікаря у некомпетентності та відсутності належних навичок для проведення операції. Після смерті пацієнта Пурі покинув тіло хлопчика на сходах лікарні в Патні та зник.

Місцева поліція порушила справу проти Аджита Кумара Пурі, але лікаря досі не знайшли. Є підозри, що він міг бути фальшивим лікарем, що лише підсилює шок і обурення родини загиблого.

В Індії випадки фальшивих лікарів трапляються досить часто. Це вже не перший випадок, коли людей вводять в оману, використовуючи підроблені дипломи або чужі документи для медичної практики.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦