Росія тяжіє впровадити “мирний план” Бразилії та Китаю

Інститут вивчення війни (ISW) повідомляє про нові спроби Росії залучити міжнародних посередників для ведення переговорів щодо війни в Україні. Зокрема, Москва виявляє інтерес до “мирного плану”, запропонованого Бразилією та Китаєм, ключові положення якого схиляються на бік РФ.

Також читайте: Російські війська зміцнюють позиції в Курській області – ISW

Мирні перемовини: плани Кремля

Офіційні представники Кремля намагаються створити міжнародну платформу для мирних ініціатив, водночас демонструючи небажання вести конструктивні переговори з Україною. Це підтверджується виступами міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який під час зустрічі з колегами з Бразилії та Індії повторив стандартні кремлівські наративи про “ультиматум” у формі мирного плану президента Зеленського.

Варто зазначити, що Індія, хоча й підтримує ідею миру в Україні, висловлюється за дотримання принципів міжнародного права, зокрема, поваги до територіальної цілісності держав. Це суттєво відрізняється від позиції Росії, яка продовжує агресивні дії на території України.

Таким чином, попри формальні спроби залучити посередників, Росія фактично демонструє небажання до реальних переговорів, спрямованих на мирне врегулювання конфлікту.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦