Йдеться про виділення військової допомоги Україні та союзним країнам

Адміністрація президента США Джо Байдена нарешті представила Конгресу довгоочікувану секретну доповідь, яка деталізує стратегію США щодо підтримки України у війні проти Росії. Цей документ був оприлюднений після кількох місяців затримок та тиску з боку законодавців.

Як повідомляє агентство Reuters, звіт надійшов до Конгресу 9 вересня. У ньому детально розписані плани США щодо подальшої військової та фінансової допомоги Україні, а також кроки, спрямовані на зміцнення міжнародної коаліції на підтримку Києва.

Допомога Україні від США

Нагадаємо, що вимога про надання такої доповіді була включена до законопроєкту про виділення додаткової фінансової допомоги Україні, який був ухвалений Конгресом у квітні цього року. Цей законопроєкт передбачає виділення понад 60 мільярдів доларів на підтримку України.

Раніше: Зеленський назвав інструменти, які змусять РФ завершити війну

Затримка з поданням звіту викликала хвилю критики з боку деяких членів Конгресу, зокрема республіканців, які закликали адміністрацію Байдена розробити чітку стратегію щодо України. Деякі законодавці погрожували заблокувати подальше фінансування, якщо доповідь не буде представлена вчасно.

Попри критику, адміністрація Байдена заявляє, що підтримує Україну у її боротьбі за незалежність і територіальну цілісність. США є одним з найбільших донорів військової допомоги Україні, і американські зброя та боєприпаси відіграють ключову роль у протистоянні російській агресії.

Зараз Конгрес вивчає отриману доповідь. Очікується, що її зміст стане предметом жвавих дискусій серед американських законодавців.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦