Поліція розслідує незаконне відчуження землі

У приміщенні Чернігівської міської ради відбулися обшуки, проведені співробітниками поліції. За словами виконувача обов’язків міського голови Олександра Ломака, правоохоронці були озброєні автоматичною зброєю.

Він заявив, що вважає ці дії політичним тиском та спробою паралізувати роботу міської ради. Ломак стверджує, що всі необхідні документи були надані поліції, а обшуки є необґрунтованими.

Чому силовики прийшли до міськради

Однак, у поліції Чернігівської області пояснили, що обшуки проводяться в рамках розслідування кримінального провадження щодо незаконного відчуження землі комунальної власності. За даними слідства, у 2017 році посадові особи міської ради без проведення аукціону надали товариству безоплатне право забудови земельної ділянки, на якій згодом побудували автозаправну станцію.

У Чернігівській міській раді підтвердили, що обшуки відбулися, але наголосили, що на момент подій, які розслідуються, Олександр Ломако не обіймав жодної керівної посади в міській раді.

Раніше: В Івано-Франківську дев’ятикласницю вигнали з ліцею через одяг

Слідчі дії в міській раді викликали широкий резонанс у суспільстві. Деякі вважають їх політичним переслідуванням, інші ж вбачають у цьому боротьбу з корупцією та відстоювання інтересів громади.

Розслідування цієї справи триває. Результати будуть оприлюднені після завершення всіх необхідних слідчих дій.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦