Свої позиції ворог не припинить здавати

За словами генерал-лейтенанта Ігоря Романенка, ексзаступника очільника Генерального штабу Збройних сил України, ворог може суттєво знизити інтенсивність своїх наступальних дій вже у вересні. Цей прогноз озвучив генерал у інтерв’ю виданню Obozrevatel.

Прогноз експерта по війні

Романенко зазначає, що хоча окупанти можуть призупинити активні наступальні дії, вони продовжать утримувати зайняті позиції. Для цього росіяни можуть активно використовувати ракети малої дальності, зокрема балістичні ракети з дальністю до 120 кілометрів, які їм надає Іран.

Раніше: Зеленський назвав інструменти, які змусять РФ завершити війну

“Ми вважаємо, що пік наступальних дій російської армії припав на серпень. Зважаючи на поточні темпи та напрямки наступу, ворог не зможе просуватися далі. Однак, для утримання зайнятих територій, росіяни можуть використовувати зброю з обмеженим радіусом дії. Це суттєво розширює їхні можливості у веденні бойових дій”, – підкреслив генерал.

Враховуючи таку ситуацію, Україна потребує подальшої підтримки міжнародних партнерів та нових пакетів військової допомоги, зокрема сучасних систем протиповітряної оборони.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦