Війську потрібно більше сил, щоб протистояти ворогу

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський розповів, чому деякі мобілізовані солдати потрапляють на фронт без належної підготовки. За його словами, наразі основним завданням є забезпечення ЗСУ максимальною кількістю бійців для протистояння ворогу.

Інтерв’ю Сирського для CNN

Сирський

Раніше: Зеленський назвав інструменти, які змусять РФ завершити війну

Під час інтерв’ю для CNN Сирський пояснив, що мобілізовані проходять базовий військовий вишкіл тривалістю один місяць, після чого надається ще від двох тижнів до місяця спеціалізованого навчання. Однак через динаміку бойових дій та постійну необхідність підсилення на передовій, не завжди є можливість провести повноцінну підготовку.

“Ми прагнемо забезпечити найкращий рівень підготовки для кожного військового, але ситуація на фронті змушує нас діяти швидко та оперативно залучати нових бійців”, – зазначив Сирський.

Головнокомандувач також наголосив, що, попри обмежений час на підготовку, ЗСУ намагаються готувати професійних військових, щоб максимально підсилити армію для ефективного опору агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦