Ворога примушують ухвалювати складні рішення 

Генерал Олександр Сирський повідомив, що операція Збройних сил України в Курській області змусила російські війська перекинути туди десятки тисяч військових, включаючи елітні підрозділи повітряно-десантних військ.

Інтерв’ю Сирського для CNN

За словами головнокомандувача, ключовою метою операції було запобігти новому наступу російських сил. Крім того, дії ЗСУ мали на меті захистити мирне населення Сумської області від обстрілів, створюючи зону безпеки.

Раніше: Сирський пояснив, чому непідготовлених мобілізованих направляють на фронт

В інтерв’ю CNN Сирський уточнив п’ять основних завдань цієї операції: недопущення використання Курської області як плацдарму для російського наступу, відволікання ворожих сил з інших напрямків, забезпечення захисту цивільних об’єктів, захоплення полонених і підвищення морального духу української армії та суспільства.

Операція також змусила Росію залучити додаткові ресурси, що послабило їхні позиції на інших фронтах, підкреслив Сирський.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦