Чоловіків призовного віку не повертатимуть насильно

Посол України в Чеській Республіці Василь Зварич розвіяв побоювання щодо примусової депортації українських чоловіків призовного віку. Про це він заявив у коментарі Радіо Свобода.

Повернення українців додому

мобілізація резерв

«Ми розуміємо, що багато українців, особливо чоловіки призовного віку, зараз перебувають за кордоном. І ми хочемо їх запевнити, що ніхто не збирається їх силою повертати додому», – наголосив дипломат.

Раніше: Сирський пояснив, чому непідготовлених мобілізованих направляють на фронт

Зварич підкреслив, що кожен українець має право на власний вибір щодо участі у захисті Батьківщини. «Звичайно, ми закликаємо всіх, хто має таку можливість, долучитися до боротьби за незалежність України. Але це має бути свідоме рішення кожної людини», – додав він.

За даними посольства, в Чехії наразі проживає понад 253 тисячі українців, з яких значна частина – чоловіки призовного віку. Попри це, українська влада не планує вводити жодних обмежень щодо їх перебування за кордоном.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦