Пріоритетом для США залишається надання Україні іншого виду озброєння

Заступниця речника Пентагону Сабрина Сінгх наголосила, що застосування ракет ATACMS по російських цілях не є ефективним стратегічним рішенням. За даними американської розвідки, переважна більшість російських літаків, які завдають ударів по Україні, базується на аеродромах, розташованих на відстані понад 300 кілометрів від лінії фронту.

Заява Пентагону щодо ATACMS

“Близько 90% російської авіації, яка атакує Україну, дислокується на аеродромах, недосяжних для ракет ATACMS”, – зазначила Сінгх. Вона пояснила, що навіть якби Україна використала обмежену кількість ракет ATACMS по невеликій кількості аеродромів, які знаходяться в зоні досяжності, це не мало б суттєвого стратегічного впливу. Росія має досвід швидкого перебазування авіації на інші аеродроми, що нівелює будь-які потенційні втрати.

Раніше: Гарріс і Трамп не можуть погодити дебати через мікрофони

Пентагон вважає, що застосування ATACMS не призведе до значного зниження авіаційної активності Росії та не змінить загальну ситуацію на фронті. Тому, з огляду на обмежені ресурси, пріоритетом для США залишається надання Україні іншого виду озброєння, яке дозволить їй ефективніше протистояти російській агресії.

Збройні Сили України завзято знищують російських загарбників: щоб підтримати їх, ви можете підтримати їх донатами на «Повернись живим» та «Сталеві крила». Станьте частиною історії та захистіть Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦